Europa - 18 augustus 2020 - Aandelen

IMCD overtreft verwachtingen ruimschoots

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in het tweede kwartaal de verwachtingen ruimschoots overtroffen, maar dat is geen verrassing nadat de Duitse sectorgenoot Brenntag al met beter dan voorziene cijfers kwam. Dit stelden analisten van JPMorgan Cazenove dinsdag.

De resultaten van IMCD kwamen veel hoger uit dan waar JPMorgan op mikte. Desondanks denken de analisten dat de markt op meer had gehoopt, na de sterke cijfers van Brenntag.

IMCD liet een autonome EBITA-groei zien in het tweede kwartaal van circa 2 procent op jaarbasis, hetgeen in lijn is met de groei bij Brenntag. Dit laat volgens JPMorgan zien dat het businessmodel van chemiedistributeurs veerkrachtig is bij een economische neergang.

De vrije kasstroom van IMCD in het afgelopen halfjaar was volgens de analisten wel “veel zwakker” dan verwacht en daalde met 21 procent op jaarbasis. Dit had volgens hen vooral te maken met een stijging van het werkkapitaal en capex-investeringen.

JPMorgan heeft een Neutraal advies op IMCD met een koersdoel van 80,00 euro. Het aandeel IMCD daalde dinsdagochtend met 1,2 procent tot 89,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.