Nederland - 24 juli 2019 - Retail

Iets minder omzet voor Unilever verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft de omzet in het tweede kwartaal van 2019 iets onder druk zien staan, maar wist onderliggend wel sneller te groeien. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van het concern in persoonlijke verzorging en voeding.

Analisten voorzien voor het tweede kwartaal een 0,7 procent lagere omzet van 13.640 miljoen euro. Daarbij drukten desinvesteringen met 4,9 procent om de omzet.

Onderliggend boekte Unilever volgens de consensus een omzetgroei van 3,7 procent. Daarvan is 1,7 procentpunt te danken aan prijzen en 1,9 procent aan volumes. In de eerste drie maanden bleef de groei steken op 3,1 procent, toen 0,3 procentpunt meer dan de consensus.

Dit zou in de eerste jaarhelft een onderliggende operationele winst opleveren van 5.009 miljoen euro, met een marge van 19,2 procent. Voor de tweede jaarhelft mikken de analisten op een 19,0 procent marge, waardoor de marge voor heel dit jaar wordt ingeschat op 19,1 procent.

De onderliggende winst per aandeel komt vermoedelijk in de eerste zes maanden uit op 1,29 euro, een stijging van 6,3 procent.

De omzetgroei zal in 2019 vermoedelijk in de onderste helft van de eerder afgegeven bandbreedte van 3 tot 5 procent uitkomen, zo zei reeds Unilever enige malen. De consensus ligt op 3,4 procent groei, grofweg gelijk verdeeld over prijzen en volumes.

Unilever opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.