Nederland - 27 oktober 2021 - Aandelen

HSBC ziet kansen in Chinese aandelen

door SVEN VAN GASSE

Verschillende Chinese aandelen hebben het dit jaar moeilijk gehad door het strenge optreden van Peking. Volgens Herald van der Linde zijn er nu echter mooie kansen te vinden op de Chinese aandelenmarkten om Chinese aandelen te kopen tegen redelijke waarderingen.

Beleggers zijn het grootste deel van dit jaar voorzichtig geweest ten aanzien van Chinese aandelen als gevolg van een reeks factoren. Peking treedt steeds strenger op tegen particuliere bedrijven en beleggers maken zich ook zorgen over een mogelijk domino-effect wanneer de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande failliet zou gaan.

Terwijl de belangrijkste indexen in de Verenigde Staten en India de afgelopen weken naar recordhoogtes zijn gestegen, is de CSI 300-index van China in 2021 met bijna 5% gedaald. In Hongkong, waar Chinese techreuzen als Alibaba en Tencent genoteerd staan, is de Hang Seng-index met meer dan 4% gedaald.

Goedkope waardering

Door de aanzienlijke daling van Chinese aandelen zijn deze, zeker in relatie tot Amerikaanse en Indiase aandelen, zeer goedkoop gewaardeerd. Herald van der Linde van HSBC raadt beleggers dan ook aan om zich opnieuw naar de Chinese markt te begeven.

Volgens van der Linde hebben de markten te sterk gereageerd en hebben beleggers ook zeer goede bedrijven in de uitverkoop geplaatst. De baby is weggegooid met het badwater. Hierdoor worden verschillende aandelen nu verhandeld tegen zeer lage multiples.

De Chinese markt mag hierdoor niet over het hoofd gezien worden. Volgens van der Linde biedt de Chinese aandelenmarkt zeer mooie kansen om aandelen te kopen tegen een redelijke waardering.

Van der Linde stelt:

We geloven dat beleggers nu Chinese aandelen moeten kopen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.