Nederland - 28 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

HSBC verhoogt koersdoel DSM

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft het koersdoel op DSM verhoogd van 71,00 naar 73,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling in navolging van de beleggersdag van het speciaal chemiebedrijf eerder deze week.

Tijdens de bijeenkomst sprak DSM de verwachting uit dat de omzet bij zowel Nutrition als Materials met 5 procent zal groeien. Daar zitten de analisten van HSBC iets onder, met een verwachte groei van 3 tot 4 procent bij Nutrition en van 2 tot 4 procent bij Materials.

“Dit is redelijk tot er meer duidelijkheid is over het opwaarts potentieel”, menen de analisten, die ook qua marge-ontwikkeling iets conservatiever zijn dan de verwachtingen van DSM zelf, maar wel hun verwachtingen voor het EBITDA-resultaat in 2017 en 2018 verhoogden met 1 procent en dat voor 2019 met 4 procent.

Het licht hogere koersdoel is het gevolg van een zogenoemde ‘sum of the parts’ waardering op het aandeel, dat uitkomt op 73,00 euro.

Het aandeel DSM noteerde donderdag kort na opening 0,2 procent hoger op 68,29 euro op een groen Damrak.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.