Nederland - 1 december 2021 - Banksector

HSBC gaat de strijd aan met fintech-bedrijven

door SVEN VAN GASSE

Fintech-bedrijven snoepen steeds meer marktaandeel af van de traditionele banken. HSBC heeft dit geweten en gaat de strijd aan met deze fintechs in het Verenigd Koninkrijk.

De bank verklaarde woensdag dat het een tool op zijn mobiele app uitrolt waarmee klanten in een reeks kant-en-klare fondsen kunnen beleggen. Klanten zullen minimaal £50 moeten investeren om in aanmerking te komen.

HSBC focust hiermee vooral op jongeren. Ongeveer 389 000 van de klanten van HSBC onder de 35 jaar hebben voldoende vermogen om te beleggen maar doen dit niet. Een grootste deel van de klanten is ook digitaal actief waardoor deze makkelijk overweg zullen kunnen met de nieuwe tool.

Opkomst van fintech

HSBC biedt in het Verenigd Koninkrijk reeds een online beleggingsdienst aan. Haar intrede in vermogensbeheer via een app komt als antwoord op een stroom van nieuwe fintech-bedrijven zoals Revolut en Freetrade. Deze bedrijven lokken jongere beleggers met de belofte van handel tegen lage kosten en een gebruiksvriendelijke toepassing.

Deze week verklaarde de Britse online broker AJ Bell dat het van plan is een nieuwe app te lanceren, genaamd Dodl. Met deze app zullen gebruikers kunnen handelen in aandelen zonder commissiekosten te moeten betalen.

Tot slot hebben zogenaamde robo-adviseurs zoals Nutmeg en Moneybox de laatste tijd ook aan populariteit gewonnen. Nutmeg werd in juni overgenomen door JPMorgan als onderdeel van de ambities van de Amerikaanse bank om zijn retailbank Chase in het Verenigd Koninkrijk te introduceren.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.