Nederland - 8 juni 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Hong Kong overweegt staking voor Ethereum ETF’s toe te voegen

In een mogelijke stap die investeerders zou kunnen aanspreken, overweegt Hong Kong staking toe te voegen aan spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s). Animoca Brands voorzitter Yat Siu meldde dat het dit jaar al gerealiseerd kan worden.

—Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Beloningsplan van HashKey voor ETF’s

HashKey, een bedrijf dat medebeheerder is van een spot ether ETF in Hong Kong, werkt aan een voorstel voor staking. Livio Weng, CEO van HashKey Exchange, benadrukt dat dit plan ontworpen is om beloningen te verdienen zonder extra risico’s toe te voegen.

Blockdaemon bespreekt met Hong Kong ETF-uitgevers en bewaarders de mogelijkheid om stakingdiensten voor ETF’s aan te bieden. Glenn Woo, hoofd van verkoop voor APAC bij Blockdaemon, legt uit dat het gebrek aan een stakingsoptie potentiële Ethereum ETF-kopers momenteel kan afschrikken.

Woo is optimistisch over de goedkeuring van ether-staking in Hong Kong, mogelijk dit jaar. In de VS heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk aangegeven dat het geen staking toestaat voor ETF’s.

Prestatie Hong Kong Crypto-ETF’s vs. VS

Ondanks de initiële opwinding rondom spot crypto-ETF’s in Hong Kong, is hun prestatie relatief teleurstellend in vergelijking met die in de VS.

De drie Hong Kong spot bitcoin ETF’s behaalden op donderdag een totaal dagelijks handelsvolume van $6,08 miljoen, terwijl de 11 spot bitcoin ETF’s in de VS $1,42 miljard zagen.

Animoca’s Siu benadrukt dat Hong Kong competitief moet zijn in prijs en aantrekkelijkheid voor zowel oostelijke als westerse kopers. Siu gaf aan:

“Ik ben het eens dat Hong Kong groter moet kunnen zijn, omdat het zowel oostelijke als westerse kopers kan aantrekken. Maar het moet concurrerend zijn, met dezelfde of lagere prijs dan zijn Amerikaanse tegenhanger.”

—Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk

Bron: The Block
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.