Nederland - 31 oktober 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Hogere winst bij DSM verwacht

(ABM FN-Dow Jones) DSM zal donderdag voorbeurs naar verwachting betere kwartaalresultaten rapporteren. Dat is de gemiddelde verwachting in de consensus van 16 door Vara Research geraadpleegde analisten.

De analisten kwamen uit op een circa 4 procent hogere kwartaalomzet uit voortgezette activiteiten van 2.077 miljoen euro, een bijbehorend 8,7 procent hoger bedrijfsresultaat (EBITDA) van 351 miljoen euro en een 13,9 procent hogere winst voor bijzondere posten van 166,2 miljoen euro. Dit resulteerde volgens de analisten in een stijging van de winst per aandeel van 0,81 naar 0,94 euro.

De kerndivisies Nutrition en Materials droegen elk bij aan zowel de omzetstijging als het hogere operationeel resultaat, verwachten de analisten.

DSM herhaalde op 25 september op zijn beleggersdag voor heel 2017 een dubbelcijferige groei van de EBITDA en een rendement op geïnvesteerd kapitaal (ROCE) van meer dan 100 basispunten te verwachten.

ABN AMRO verhoogde op 12 oktober het koersdoel voor DSM van 75,00 naar 82,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling, terwijl Credit Suisse het koersdoel aanpaste naar 75,00 euro met een Outperform advies. Het aandeel werd toen ook toegevoegd aan de favorietenlijst van ABN AMRO. De analisten zijn van mening dat DSM een overnameprooi kan worden, aangezien de onderneming na de verkoop van zijn belang van 35 procent in Patheon voor 1,5 miljard euro, zo goed als schuldenvrij wordt. De financiële ruimte die DSM heeft verkregen met de verkoop van het belang, zou het bedrijf volgens ABN AMRO dan ook het beste kunnen aanwenden om overnames te plegen en eigen aandelen terug te kopen. Hiermee kan DSM eigen baas blijven. Volgens de analisten zou DSM in 2018 theoretisch over 3,1 miljard euro kunnen beschikken. Wat betreft de operationele prestaties zijn de verwachtingen van ABN AMRO grotendeels ongewijzigd gebleven, al hebben de analisten hun ramingen voor de winst per aandeel voor de jaren 2017, 2018 en 2019 verlaagd met respectievelijk 4, 6 en 7 procent.

ING stelde daags eerder dan ABN AMRO en Credit Suisse het advies voor DSM bij naar Kopen, met een koersdoelverhoging van van 55,00 naar 91,00 euro. Analist Reginald Watson wees er op dat DSM zijn doelstellingen onder het strategisch plan voor 2018 een jaar eerder dan voorzien heeft weten te realiseren. Daarmee liet het speciaal chemiebedrijf zien wat de voordelen zijn van innovatie, een scherpe kostenbeheersing en kapitaaldiscipline. “We denken dat het onthullen van de Strategie 2021 in het tweede kwartaal van 2018 de aanjager zal zijn van de waardering naar 91 euro per aandeel”, aldus de marktvorser.

Het aandeel DSM koerste dinsdag 0,2 procent hoger op 73,31 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.