Europa - 4 november 2019 - Aandelen

Hogere resultaten bij Ahold Delhaize verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal de omzet en de winst zien stijgen. Dit blijkt uit de analistenconsensus die de supermarktketen publiceerde.

In het derde kwartaal behaalde Ahold Delhaize volgens deze analisten een omzet van 16.506 miljoen euro.

De onderliggende groei in de VS, exclusief brandstofverkopen, zou 1,1 procent bedragen en in Nederland vermoedelijk 1,9 procent. België was volgens de analisten zelfs goed voor 2,0 procent en Centraal en Oost-Europa voor 2,2 procent.

Dit zou een operationele winst van 693 miljoen euro opleveren en onderliggend zou dit uitkomen op 703 miljoen euro. De bijhorende marge wordt ingeschat op 4,25 procent. In de VS zal de marge hier vermoedelijk iets boven liggen, terwijl de analisten verwachten dat Nederland met 5,13 procent een flink stuk hoger zit. België zal met 3,24 procent de minste prestatie leveren.

Netto verdiende Ahold Delhaize volgens de analisten 456 miljoen euro.

In het derde kwartaal van 2018 boekte Ahold Delhaize op een omzet van 15.780 miljoen euro een operationele winst van 612 miljoen euro. De marge was 4,1 procent.

Outlook

Ahold Delhaize verwacht 540 miljoen euro aan kostenbesparingen en 750 miljoen euro aan bruto synergievoordelen. Halverwege dit jaar zat Ahold op 512 miljoen euro aan netto synergievoordelen en was de doelstelling van 750 miljoen euro aan bruto voordelen gerealiseerd.

De vrije kasstroom komt in 2019 naar verwachting uit op 1,8 miljard euro onder IFRS 16 en de investeringen zullen 2,0 miljard euro bedragen.

Door de stakingen in Amerika zal de onderliggende operationele marge in 2019 “iets lager” uitpakken dan in 2018 en zal de onderliggende winst per aandeel niet met een hoog, maar met een laag enkelcijferig percentage groeien, herhaalde de supermarktketen bij de halfjaarcijfers.

Voor heel dit jaar rekenen de analisten op een omzet van 65.855 miljoen euro met een onderliggende marge van 4,18 procent. De winst zal naar verwachting 1.744 miljoen euro bedragen met een vrije kasstroom van 1.798 miljoen euro.

Weinig verrassing

Analisten van Jefferies schreven in een vooruitblik dat zij weinig verrassingen verwachten.

De sterke dollar biedt een steun in de rug, maar voor duidelijk progressie in de reorganisatie van Stop & Shop is het waarschijnlijk nog te vroeg.

Belangrijk volgens Jefferies is hoe de online markt in de VS zich zal ontwikkelen. De analisten vragen zich af of dit een race om marktaandeel ten koste van marges wordt, zoals destijds in het Verenigd Koninkrijk, of een meer rationeel groeimodel zoals die in Frankrijk.

Ook betreuren de analisten van Jefferies het vertrekt van CFO Jeff Car. Inmiddels is al bekend dat Natalie Knight, afkomstig van Arla Foods, hem zal opvolgen.

Ahold Delhaize opent woensdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.