Nederland - 23 januari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Hoger bod op Telegraaf Media

Het Vlaams Mediahuis werkte in december van vorig jaar samen met de familie Van Puijenbroek om een bod op Telegraaf Media Groep (ticker: TMG) van 243 miljoen EUR of 5.25 EUR per aandeel uit te brengen.

Met dit stevig bod, dat 50% boven de koers van TMG lag nog voor er interesse werd bekendgemaakt van enig overnemer, wou het Mediahuis de groep achter de populaire Nederlandse krant De Telegraaf en andere kranten zoals Metro binnenhalen.

Telegraaf Media

Tegenbod

Talpa, het bedrijf van televisiemagnaat John de Mol, heeft vanmorgen een tegenbod uitgebracht. Talpa biedt 5.90 EUR per aandeel. Dat is 65 cent meer dan het bod van Mediahuis en de familie Van Puijenbroek.

Biedstrijd

Beleggers kunnen alvast gaan dromen van een biedstrijd aangezien John de Mol reeds een belang van iets meer dan 20 procent zou hebben opgebouwd in TMG terwijl de familie Van Puijenbroek een belang heeft in TMG van 41%.

De koers van TMG wist vanmorgen alvast vlotjes boven de laatste biedprijs van 5.90 EUR te klimmen. Met een koers van 5.95 EUR in de ochtendsessie, zijn beleggers dus bereid om meer te betalen dan het hoogste bod.

Beleggers lijken met de huidige premie voor te sorteren op een hoger overnamebod. Overigens is TMG niet van het bod gediend. In een persbericht dat de groep vanochtend uitstuurde, maakte TMG melding dat het een:

‘ongevraagd, niet-bindend, voorwaardelijk voorstel heeft ontvangen van Talpa inhoudende de verwerving van alle uitgegeven en uitstaande certificaten van TMG voor een indicatieve prijs van EUR 5,90 (cum dividend)’

–  TMG

Daarbij geeft het mediahuis wel aan het voorstel in overweging te nemen en het naast de andere strategische opties te leggen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd….

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.