Nederland - 17 februari 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Het staat in de sterren geschreven

We hebben recent heel wat trades doorgestuurd van onze traders bij het Optie Rapport. En vandaag hebben we onze traders eens even aan de tand gevoeld, met wat vragen over de beurs. Lees hieronder het interview, waarin ze ingaan op marktverwachtingen en nieuwe kansen voor beleggers.

Gentlemen, het gaat lekker bij de Optie Trader en de Stock Trader. Hoe kijken jullie nu tegen de beurs aan en wat verwachten jullie voor de komende weken?

Het staat haast in de sterren geschreven dat we nog wel even wat hoger kunnen. Soms werkt de beurs heel simpel en moet je je één ding afvragen: zijn er genoeg kopers, of zit iedereen al in de markt?

Als er nog genoeg kopers aan de zijlijn staan, kunnen we nog wel even hoger. Dat is natuurlijk boerenverstand-beleggen, maar ja… ook dat werkt soms heel winstgevend ;-).

Wat veel investeerders nu massaal doen: geld in ‘money market funds’ stoppen

Dat zijn eigenlijk hele defensieve instrumenten, die vooral rente uitkeren. Ook obligaties zijn ineens weer heel populair.

De motivatie daarachter valt te begrijpen: de rente is hoger en voor het eerst in jaren krijg je weer geld op hele veilige beleggingsinstrumenten zoals obligaties en money market funds.

Waarbij wij zien dat veel beleggers nu liever kiezen voor een ‘vast en veilig’ rendement en even afwachten tot de ‘kust veilig’ is, om weer in aandelen te stappen.

In onze ervaring werkt de markt alleen niet zo. Als iedereen aan de zijlijn staat, wachtend op een nieuwe crash – omdat alle macroeconomische cijfers zo bar slecht lijken – beweegt de beurs vrolijk verder.

Dit staat ook wel bekend als ‘climbing the wall of worry’.

Voor de komende weken, verwachten wij dan ook dat we hoger bewegen en technologie en grondstoffen goede kansen bieden.

Zijn jullie ook gepositioneerd op deze verwachte opwaartse beweging?

Ja, we hebben vorige week bijvoorbeeld calls op de Nasdaq ingenomen (QQQ-index). En hebben in de afgelopen weken ook nieuwe posities ingenomen op bijvoorbeeld koper-, olie- en lithiumaandelen.

— Meer weten over lithium en hoe je in de grondstof investeert? Bekijk dan deze pagina. — 

Kunnen jullie daar iets meer over uitlichten? Een tipje van de sluiers voor onze lezers…

Tuurlijk! Gisteren hebben we bijvoorbeeld een positie ingenomen voor de Optie Trader op Freeport (FCX). Dit is een koperbedrijf. Dat hebben we gedaan om twee redenen.

1. Koper lijkt technisch gezien een voormalige weerstand nu terug te testen als steun. Wat wij zien als bullish.

Wij zijn dus positief op koper en verwachten een hervatting van de opwaartse trend. Wat natuurlijk goed zal zijn voor koperbedrijven, zoals Freeport.

En als we dan kijken naar het technische plaatje bij Freeport, zien we ook een positief beeld:

We zien dan aan de ene kant een positief plaatje bij koper en binnen de sector een positief plaatje bij FCX. Voor ons dus een reden om voor de Optie Trader call opties in te nemen.

Vanaf november zijn jullie ook positief geworden op technologie. Hoe handelen jullie die sector?

Technologie is een leuke. Want het is onze overtuiging dat we in de sector een bodem hebben neergezet. Zoals vorig jaar al aangegeven, hielden we rekening met ontslagen in de sector, die positief zouden worden opgevat door beleggers, omdat de marges zouden stijgen.

Dat is nu ook gebeurd, en het vet bij de grote namen is wel van de botten af. Facebook, Google en bijvoorbeeld Netflix, hebben allemaal wel een grotere rally gehad.

Beleggers die die boot hebben gemist, kijken daarna naar achterblijver

Die zijn vaak wat speculatiever, wat kleiner en hebben vaak net wat minder solide cijfers. Beleggers stappen dan af van de ‘A’ bedrijven en gaan door naar de ‘B’ bedrijven.

Die sectorrotatie is interessant om als korte termijn beleggers te volgen. En vaak ook met ‘gewone’ aandelen. Ideaal voor de Stock Trader. Omdat technologieaandelen vaak al harder bewegen dan de brede markt.

Zo hebben we vorige week een positie ingenomen op Ring Central en gisteren op Pagseguro. Je ziet, dat zijn niet de standaard technologiebdrijven. Maar wie nu Facebook koopt, na de 40% rally, is wel wat aan de late kant. Je moet als actieve trader dus wel kijken naar het kleinere spul.

Dank!

Meedoen met de Stock Trader? Klik dan op deze linkAbonneren kan vanaf 9,99 euro per maand of 99 euro voor 12 maanden.

Meedoen met de Optie Trader? Klik dan op deze linkAbonneren kan vanaf 39,99 euro per maand, of 399 euro voor 12 maanden.

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.