VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 13 oktober 2020 - Aandelen

Herstel evenemententak RELX duurt nog jaren

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het herstel bij de divisie Exhibitions van RELX wordt afgeremd door nieuwe coronabeperkingen in een aantal kernmarkten. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van Berenberg.

De zakenbank houdt er rekening mee dat een aantal evenementen van Exhibitions niet alleen dit jaar, maar ook in 2021 niet doorgaat. In de aangepaste taxaties voor de divisie gaat Berenberg voor dit jaar uit van een omzet die op circa een derde van het niveau in 2019 ligt, voor 2021 op 62 procent en voor 2022 op 77 procent.

Voor de winstgevendheid van de RELX gaat Berenberg uit van een daling van 1 tot 5 procent, terwijl de groep als geheel naar verwachting sterk winstgevend blijft met een goede ontwikkeling van de kasstroom.

Voor de middellange termijn verwacht Berenberg voor Exhibitions goede mogelijkheden voor zogeheten tradeshows, zich baserend op het recente herstel van evenementen in China.

Berenberg hanteert een Houden advies met een koersdoel van 18,00 Britse pond voor het aandeel RELX, waarbij de bank wel alert is op eventuele koersdips die een koopmoment bieden.

Het aandeel RELX daalde dinsdag op een rood Damrak met 0,2 procent naar 18,71 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.