Europa - 20 november 2020 - Beursbrink

Heineken bereid om verandering door te voeren

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Met het vertrek van commercieel directeur Jan Derck van Karnebeek heeft de nieuwe CEO van Heineken al zeven van de tien topbestuurders vervangen, hetgeen laat zien dat de brouwer bereid is om grote veranderingen door te voeren. Dit stelde analist Edward Mundy van Jefferies vrijdag.

Heineken is van plan James Thompson aan te stellen als commercieel topman ter vervanging van Jan Derck van Karnebeek, die het bedrijf per 1 maart 2021 verlaat.

“Dit laat zien dat Heineken bereid is te veranderen, hetgeen een impact zal hebben op de omzet, kosten en de bedrijfscultuur”, aldus de analist.

Volgens Jefferies is er bij de brouwer ook verandering nodig door de coronacrisis. Heineken staat volgens de analist aan het begin van een kostenbesparingsoperatie. Maar de nieuwe topman wil volgens Mundy ook de klant meer centraal stellen.

Daarbij zal CEO Dolf van den Brink willen voortbouwen op het momentum dat voor de coronacrisis zichtbaar was.

Jefferies handhaafde het koopadvies op Heineken met een koersdoel van 95,00 euro. Het aandeel koerste vrijdag 0,2 procent lager op 90,02 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.