Europa - 21 augustus 2020 - Beursbrink

Heijmans presteert beter dan voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van bouwer Heijmans over het eerste halfjaar zijn beter dan verwacht en laten zien dat Heijmans de uitdagingen de baas blijft. Dit bleek vrijdag uit een analyse van de cijfers door Degroof Petercam, dat sprak van zeer sterke resultaten.

Degroof Petercam verwees in zijn analyse ook naar de outlook van het bedrijf waarin het verwacht dat het onderliggende operationeel resultaat (EBITDA) ten minste gelijk uitvalt aan dat van 2019, dat toen 78 miljoen euro was, en dat is duidelijk beter dan de inschatting van 59 miljoen euro van Petercam en de marktconsensus van 68 miljoen euro.

Ook de schuldpositie verbeterde meer dan Degroof Petercam had voorzien naar 43 miljoen euro aan het einde van het eerste halfjaar van dit jaar, terwijl de analisten vooraf rekening hielden met 51 miljoen euro. De marktconsensus zat er ver naast met een prognose van 72 miljoen euro.

Degroof Petercam heeft het advies voor het aandeel Heijmans op Houden staan met een koersdoel van 7,00 euro.

Het aandeel Heijmans noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,0 procent hoger op 7,47 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.