Europa - 4 mei 2020 - Beursbrink

Hamsteraars jagen verkopen Ahold Delhaize aan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Ahold Delhaize worden deze week niet bijzonder spannend, nadat de supermarktuitbater eerder al met voorlopige cijfers kwam.

Op 7 april meldde Ahold Delhaize een groei van de kwartaalomzet te hebben gerealiseerd van 15 procent, of 13 procent tegen constante wisselkoersen. Daarbij profiteerde Ahold Delhaize flink van hamsterende klanten.

De kwartaalomzet wordt door analisten ingeschat op 18.237 miljoen euro. Dit zou volgens hen een operationele winst van 863 miljoen euro moeten opleveren, of onderliggend 878 miljoen euro met een marge van 4,8 procent. Ahold Delhaize zei al op een margestijging te rekenen, maar die geeft wel een enigszins vertekend beeld, waarschuwde het concern. De omzetgroei kwam eerder op gang dan bepaalde kosten die moesten worden gemaakt. bijvoorbeeld voor de maatregelen om personeel veilig te laten werken met het oog op het risico van corona-besmetting.

De nettowinst wordt door de analisten voorzien op 589 miljoen euro, of 0,55 euro per aandeel.

Outlook

CEO Frans Muller zei begin april dat het onzeker is of de omzetgroei in het eerste kwartaal ook in de rest van het jaar zal doorzetten, en of de marge op het peil dat in het eerste kwartaal werd geboekt, kan worden gehouden.

“Desalniettemin handhaven we onze outlook voor het hele jaar”, aldus de topman in april. Dat betekent een grofweg vlakke onderliggende operationele marge in vergelijking met 2019. De onderliggende winst per aandeel zal dit jaar vermoedelijk met circa 5 procent stijgen.

De vrije kasstroom zal de eerder afgegeven verwachting van 1,5 miljard euro overtreffen, denkt Ahold Delhaize, nu bepaalde groei-investeringen vermoedelijk vertraging oplopen.

Voor heel 2020 mikken de analisten op een omzet van 70.733 miljoen euro met een onderliggende operationele winst van net geen 3 miljard euro en een marge van 4,1 procent.

Per aandeel Ahold Delhaize wordt dit jaar volgens de analisten 1,80 euro verdiend.

Beleggers krijgen donderdag de kwartaalcijfers gepresenteerd.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel