Nederland - 1 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Halfjaarcijfers Gemalto iets onder verwachting

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft in de eerste zes maanden van 2017 iets onder de marktverwachting en de eigen verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van Bryan Garnier vrijdag in reactie op de halfjaarcijfers van de Franse digitale beveiliger met een notering aan het Damrak.

Gemalto zag de omzet dalen van 1.495 miljoen euro in de eerste zes maanden van vorig jaar naar 1.393 miljoen euro afgelopen halfjaar. De winst van 93 miljoen euro was exact conform de winstwaarschuwing die Gemalto in juli uitstuurde.

Bryan Garnier merkte op dat Gemalto in het afgelopen halfjaar 425 miljoen euro moest afschrijven vanwege de matige vooruitzichten voor de markt voor SIM-kaarten. Al met al is er volgens de marktvorsers vooralsnog weinig zicht op de toekomst, waardoor een nieuwe winstwaarschuwing niet wordt uitgesloten door de analisten. Gemalto gaf in korte tijd al drie winstwaarschuwingen af.

Bryan Garnier handhaafde het verkoopadvies op Gemalto met een koersdoel van 39,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel vrijdagochtend 1,8 procent lager op 44,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.