Nederland - 12 april 2018 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Grote verrassing DSM

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft met een verhoging van de outlook en de publicatie van de voorlopige kwartaalcijfers verrast. Dit stelden analisten van Morgan Stanley donderdag.

Voor het lopende jaar verwacht DSM nu een aangepaste EBITDA-groei richting de 25 procent en een daarbij horende hogere ROCE. Eerder voorzag het chemieconcern nog een hoge enkelcijferige tot dubbelcijferige groei en een ROCE die met meer dan 1,0 procentpunt zou groeien.

“Al met al een grote verrassing”, aldus Morgan Stanley. De analisten van de Amerikaanse zakenbank stelden dat de autonome groei bij Nutrition ook zonder de vandaag door DSM gemelde positieve effecten van de vitamineprijzen sterk blijft en zelfs de verwachtingen overtreft.

Morgan Stanley wees op een kwartaalomzet van 2.435 miljoen euro, die hoger lag dan de consensus van 2.235 miljoen euro. Ook de aangepaste EBITDA viel met 535 miljoen euro 27 procent hoger dan de consensusverwachting van 421 miljoen euro. De gestegen vitamineprijzen speelden het bedrijf in de kaart en het positieve effect daarvan op de aangepaste EBITDA, te weten 165 miljoen euro, lag ook nog eens beduidend hoger dan de 60 miljoen tot 70 miljoen die door analisten werd voorzien.

Morgan Stanley handhaafde het Gelijkgewogen advies op DSM met een koersdoel van 82,00 euro. Het aandeel DSM sloot woensdag 0,7 procent lager op 82,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.