Nederland - 3 juli 2018 - Retail

Grandvision blijft favoriet van Berenberg

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg handhaaft Grandvision als favoriete brillenretailer met een koopaanbeveling en een koersdoel van 25,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

Ondanks de winstwaarschuwing die concurrent Fielmann vorige week afgaf en de koersdaling die daarop volgde, wordt Grandvision volgens de analisten nog altijd tegen een fikse korting verhandeld. Grandvision is zelfs goedkoper dan toen het naar de beurs werd gebracht, aldus de marktvorsers. “Dit is moeilijk te vatten, aangezien Grandvision vandaag de dag een betere onderneming is dan bij de IPO.” Niet alleen is de onderneming gegroeid, maar ook de rendementen zijn gestegen, de kasgeneratie is toegenomen en de schulden zijn gedaald. Het management heeft het volgens Berenberg dan ook goed gedaan en er is geen reden om te twijfelen dat dit in de toekomt anders zal zijn.

Daarentegen vertraagt het momentum bij Fielmann en droogt de winstgevendheid op. Het koersdoel werd dan ook verlaagd van 73,00 naar 57,00 euro met een Houden advies.

“Grandvision biedt superieure groei […] toch is het waarderingsgat relatief groter geworden”, aldus de analisten.

Het aandeel Grandvision sloot maandag op 18,41 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.