Nederland - 28 januari 2022 - Goud

Goud houdt goed stand

door SVEN VAN GASSE

Aandelen hebben het dit jaar reeds hard te verduren gekregen, net zoals de cryptomarkt. Goud heeft in vergelijking echter een vrij solide start van het jaar gehad. De prijs van het gele metaal is ruwweg onveranderd gebleven en schommelt net onder de $1 800 per ounce.

De goudprijs is in de afgelopen 3 maanden licht gestegen. Goud wordt vaak gezien als een goede bescherming tegen stijgende rentetarieven. Het zou in theorie meer van zijn waarde moeten vasthouden aangezien het een tastbaar en schaars goed is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld aandelen en crypto.

De terugkeer van de volatiliteit op de aandelenmarkten, zou volgens experts kunnen leiden tot verdere winsten voor goud.

All time high

Ook beursgenoteerde goudmijnen doen relatief gezien goed. Toppers als Newmont en Barrick Gold noteren dit jaar vlak en bewegen vrijwel in lijn met de goudprijs. Dit is een stuk beter dan de daling van 9% van de S&P 500 en de duik van meer dan 20% van bitcoin.

Sommige experts denken dat goud het in 2022 zeer goed zal doen en mogelijk een nieuwe recordhoogte zal bereiken. Deze kans wordt groter als de bezorgdheid over de stijgende rentetarieven aanhoudt en de onzekerheid over wat de plannen van Rusland met Oekraïne zijn niet afneemt.

André Christl, CEO van Heraeus Precious Metals, stelt:

Goud blijft een veilige en een verzekering tegen geopolitieke risico’s.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.