Nederland - 4 juli 2018 - Biotech

Goldman verlaagt koersdoel Galapagos

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Galapagos verlaagd van 104,00 naar 95,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Tot de koersdoelverlaging werd besloten nadat Galapagos besloot om de samenwerking met AbbVie op het vlak van taaislijmziekte te heroverwegen.

AbbVie besloot eind juni om niet verder te gaan met de initieel geplande tweede drievoudige combinatietherapie, bestaande uit dezelfde C1- en C2-componenten gecombineerd met potentiator GLPG3067. Dit was het signaal voor Galapagos om vraagtekens te zetten bij de samenwerking met de Amerikaanse biofarmaceut.

Vanwege de situatie besloten de analisten van Goldman Sachs om de bijdrage uit taaislijmziekte, ofwel cystic fibrosis, volledig uit de taxaties te halen.

De zakenbank meent echter dat de markt de waarde van de brede R&D-pijplijn van Galapagos onderschat. Aanjagers voor de tweede jaarhelft zijn volgens de analisten nieuwe onderzoeksresultaten met filgotinib in reumatoïde artritis en de Ziekte van Bechterew.

Woensdagmiddag werd het aandeel Galapagos 0,8 procent lager verhandeld op 79,28 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.