Nederland - 15 november 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Goldman Sachs: Wereldeconomie presteert beter dan verwacht in 2024

De gerenommeerde investeringsbank, Goldman Sachs, voorspelt dat de mondiale economie beter zal presteren dan verwacht. Het voorziet een verwachte groei van 2,6%, hoger dan de consensusvoorspelling van 2,1%. Goldman is van mening dat het grootste deel van de remming door het monetaire- en begrotingsaanscherping beleid voorbij is.

Om de stijgende inflatie in toom te houden, startte de Amerikaanse Federal Reserve in maart 2022 haar agressieve renteverhogingscampagne. Afgelopen donderdag zei Fed-voorzitter Jerome Powell dat hij “niet zeker” is dat de Fed genoeg heeft gedaan om de inflatie aan te pakken. Hij suggereerde dat meer renteverhogingen wellicht nodig zijn.

Desalniettemin ziet Goldman juist renteverlagingen.

— Lees ook: Investeren in grote bedrijven van morgen

Goldman Sachs optimistisch over 2024

Goldman Sachs benadrukt dat ondanks zorgen over inflatie, prijsstijgingen in G10- en opkomende markten blijven afnemen.

Het rapport gaf het volgende aan:

“Onze economen voorspellen een voortzetting van de daling van de inflatie in 2024. De ergste impact van renteverhogingen lijkt achter ons te liggen.”

Jan Hatzius, Chief Economist bij Goldman Sachs verklaart:

“De ergste impact van renteverhogingen lijkt achter ons te liggen”

Daarnaast verwacht de investeringsbank een herstel van de wereldwijde fabrieksactiviteit in 2024, na een periode van neergang in 2023.

De positieve vooruitzichten worden ondersteund door een groei in reëel beschikbaar inkomen. Dat zou de consumptie en het BBP positief beïnvloeden.

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Bron: CNBC
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.