Nederland - 19 april 2021 - valuta

Goldman Sachs verkiest euro boven dollar

door SVEN VAN GASSE

De Amerikaanse dollar begon het jaar 2021 opnieuw te stijgen ten opzichte van de euro. Begin april kwam er echter een einde aan deze stijging. Goldman Sachs verwacht dat de dollar verder zal dalen en raadt beleggers dan ook aan om long te gaan op de euro.

Een long positie betekent dat je een activa koopt in de verwachting dat deze zal stijgen in waarde. Op maandag daalde de dollarindex met 0,5% ten opzichte van een mandje belangrijke valuta’s, waardoor deze haar laagste niveau sinds 4 maart bereikte.

Op vrijdag verhoogde Goldman Sachs zin prognoses voor de euro ten opzichte van de dollar. De zakenbank verwacht een duidelijke appreciatie van de euro op korte termijn. Het doel voor de komende drie maanden werd verhoogd van $1,21 naar $1,25 terwijl de 12-maandsverwachting gehandhaafd bleef op $1,28.

Zach Pandl, co-hoofd van Global FX en EM Strategy bij Goldman, stelt:

De verwachtingen voor de Europese groei zouden de komende maanden moeten verbeteren dankzij de snellere vaccinaties en dalende Covid-19 opnames.

Sterke economische groei

De positieve vooruitzichten voor de euro komen nadat aandelenstrategen van de zakenbank hun koersdoel voor de Europese Stoxx 600-index hebben verhoogd. De analisten verwachten een rendement van 10% in de komende 12 maanden, wat meer is dan de verwachte 6% voor de S&P 500.

De analisten gaven een aantal redenen waarom de euro zal stijgen in waarde. Eén van die redenen was de verwachte versnelling van de economische groei in Europa, waardoor de Europese Centrale Bank het tempo van haar activa-aankopen in de zomer waarschijnlijk zal vertragen.

Het team van Pandl voegde hieraan toe dat het grootste risico voor de euro een onverwachte hawkish toon van de Federal Reserve zou zijn. Dit zou erop wijzen dat de Federal Reserve de rente sneller dan verwacht zou verhogen, wat zou leiden tot een stijgende dollar en dalende euro.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.