Europa - 9 maart 2021 - Aandelen

Goldman Sachs verhoogt koersdoel Prosus

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Prosus verhoogd van 133,00 naar 164,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Amerikaanse bank.

De koersdoelverhoging weerspiegelt volgens de analisten een positievere outlook voor de Chinese internetgigant Tencent waarin Prosus een groot belang heeft. Ook over moederbedrijf Naspers werd Goldman Sachs om deze reden positiever.

De analisten vinden zowel Prosus als Naspers aantrekkelijk in de context van hun groeiprofielen en noemen de recente toename van de korting op de intrinsieke waarde van de aandelen een aantrekkelijk instapmoment.

Ook is Goldman Sachs te spreken over de belastingtechnische efficiëntie van de holdingstructuur, de discipline op het gebied van kapitaaltoewijzing en de sterke staat van dienst als het gaat om investeringen.

Tencent komt op 24 maart aanstaande met jaarcijfers, waarbij de analisten rekenen op een omzetgroei van 25 procent in het vierde kwartaal en 27 procent in heel 2020.

Prosus volgt een week later met cijfers.

In 2021 zal de omzet van Prosus volgens Goldman met 47 procent groeien naar 4,9 miljard dollar, in 2022 valt de groei terug naar 26 procent en naar 22 procent in 2023.

Het aandeel Prosus noteerde dinsdag aan de Amsterdamse beurs 2,3 procent hoger op 95,88 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.