Nederland - 28 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Goldman Sachs prefereert NN boven Aegon en ASR

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs in gestart met het volgen van de Nederlandse verzekeraars Aegon, ASR Nederland en NN Group, waarbij deze laatste het favoriete aandeel van de Amerikaanse zakenbank is.

De analisten zetten een koopadvies op NN Group met een koersdoel van 40,50 euro. Aegon werd op Neutraal gezet met een koersdoel van 5,20 euro en ASR Nederland werd op de verkooplijst geplaatst met een koersdoel van 30,00 euro.

Het aandeel NN Group presteerde goed nadat het afsplitste van ING Group, met een koersstijging van 72 procent sinds juli 2014. De verzekeraar loste zijn beloftes dan ook in, concludeerden de analisten. De overname van Delta Lloyd was wellicht een verrassing en voor sommigen zelfs een misrekening, maar Goldman Sachs vindt de acquisitie “strategisch positief” en een goede manier om het overtollige kapitaal op de balans aan het werk te zetten. De analisten wezen er op dat Delta Lloyd qua omvang redelijk vergelijkbaar is met ASR, maar slechts op de helft daarvan werd gewaardeerd bij de overname door NN. Aangezien de kapitaalgeneratie van NN “substantieel groter” is dan het dividend dat het betaalt, houdt Goldman Sachs er rekening mee dat NN beleggers zal verrassen met een beter dividend dan nu wordt voorzien. NN Group staat ook op de favorietenlijst van Goldman Sachs.

Over Aegon zeiden de analisten geen aanjagers voor de koers te zien. Door recente maatregelen is de dreiging van een kapitaalverhoging weggenomen, maar Aegon blijft speelbal van macro-economische gebeurtenissen, en dan met name bewegingen van de Amerikaanse rente en op de aandelenmarkten.

ASR is volgens Goldman Sachs een goed geleid verzekeringsbedrijf dat tot voor kort nog in handen was van de Nederlandse staat. De analisten wezen er op dat het aandeel sinds de beursgang het “sterk” deed met een koersstijging van 70 procent sinds juni 2016 en daarmee stevig gewaardeerd is. Door overnames, zoals die van Generali Nederland, en de inkoop van eigen aandelen is de financiële flexibiliteit van de groep evenwel aangetast, meent de zakenbank. De analisten verwachten dan ook niet dat ASR meer van zijn overtollige kapitaal zal laten terugvloeien naar aandeelhouders.

Het aandeel NN Group sloot woensdag 2,3 procent hoger op 35,23 euro, Aegon steeg 1,9 procent naar 5,00 euro en ASR Nederland won 0,9 procent op 33,61 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.