Nederland - 27 april 2018 - Retail
door REDACTIE BEURSBRINK

Goldman Sachs haalt Ahold Delhaize van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het advies voor Ahold Delhaize verlaagd van Kopen naar Neutraal, maar stelde wel het koersdoel licht opwaarts bij van 20,20 naar 20,40 euro.

Er is gezien het koersdoel nog slechts beperkt opwaarts potentieel, aldus Goldman, nadat de koers het flink beter deed dan Europese sectorgenoten. Dit was te danken aan “solide” onderliggende prestaties en het sneller dan voorzien realiseren van synergievoordelen.

Ook merkten de analisten op dat een prijzenoorlog in Amerika, zoals sommigen hadden voorzien na de belastingverlagingen in de VS, niet is geëscaleerd.

Hoewel Goldman positief is over de ontwikkelingen binnen Ahold Delhaize, is de dalende voedselinflatie in zowel de VS als Nederland ongunstig.

De analisten benadrukten dat de adviesverlaging niets te maken heeft met de komende kwartaalrapportage van Ahold Delhaize. Zij mikken op een onderliggende EBIT van 590 miljoen euro in het eerste kwartaal, in lijn met de consensus van 586 miljoen euro.

Het aandeel Ahold Delhaize steeg vrijdag 0,2 procent naar 19,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.