VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 5 augustus 2020 - Aandelen

Goedkeuring filgotinib belangrijkste voor Galapagos

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarcijfers van Galapagos die donderdag verschijnen, zijn voor beleggers en de aandelenkoers vermoedelijk minder interessant dan de verwachte goedkeuring van filgotinib als behandeling tegen reuma in Europa en de Verenigde Staten en de eventuele impact van de corona-uitbraak op de klinische programma’s.

Bij de eerste kwartaalcijfers in mei maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf bekend dat de cashburn dit jaar lager uitkomt als gevolg van de coronamaatregelen. Daarom werd de rekrutering van patiënten in sommige Fase 2- en 3-studies met filgotinib tijdelijk gepauzeerd, en was er een vertraging in de rekrutering van het ISABELA Fase 3-programma met ziritaxestat longfibrose.

Mogelijk geeft Galapagos bij de halfjaarcijfers donderdagavond meer informatie over de stand van zaken omtrent de impact van Covid-19 op de klinische programma’s en op de cashburn.

Galapagos rekent vooralsnog voor 2020 op een cashburn van 400 miljoen tot 430 miljoen euro. Dat was aanvankelijk 420 miljoen tot 450 miljoen euro.

Ook de kaspositie blijft van belang. Die stond ultimo maart op ruim 5,7 miljard euro.

Outlook

De rest van het jaar belooft een periode te worden met veel nieuws voor Galapagos. Zo wordt filgotinib in 2020 naar verwachting goedgekeurd als reumamedicijn in de Verenigde Staten, Europa en Japan.

Het Committee for Medicinal Products for Human Use van het Europees Geneesmiddelenbureau gaf in juli al een positief advies voor het middel bij doseringen van 100 en 200 milligram. Zo’n aanbeveling wordt in de meeste gevallen overgenomen door de Europese Commissie. Een definitief besluit wordt nog dit kwartaal verwacht.

Volgens UBS betekent goedkeuring in Europa niet automatisch dat dit in de VS ook gebeurt en of bijvoorbeeld ook daar beide doseringen worden geaccepteerd. De analisten van de Zwitserse bank voorspellen een jaaromzet van 1,5 miljard dollar in 2028 voor filgotinib als middel tegen reuma en van 2,8 miljard dollar in hetzelfde jaar wanneer de behandeling tegen chronische darmziekten ook wordt meegenomen.

Voor de camera van ABM Financial News wees analist Jos Versteeg van InsingerGilissen in mei ook op het potentieel van andere behandelingen van Galapagos zoals longfibrose, waarmee de kansen op succes volgens Versteeg groot zijn, en artrose. Die laatste kan in de VS wel eens een blockbuster worden, denkt de analist.

Klik hier voor: Galapagos is meer dan filgotinib

Ook het Toledo-programma is volgens Versteeg erg interessant. “Galapagos verwacht daar zelf heel veel van.” Toch wordt er in het vaststellen van koersdoelen door analisten nog weinig waarde toegekend aan Toledo.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.