Nederland - 1 februari 2018 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Goede kwartaalcijfers Unilever

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van Unilever waren goed en boven consensus, waar het de autonome omzetgroei bedroeg. Dit meldde analist Andrew Wood van Bernstein donderdag naar aanleiding van de kwartaalrapportage van het levensmiddelenconcern. De marktvorser was vooral positief over de volumegroei van 3,2  procent, maar de prijsstijging van slechts 0,7 procent noemde hij “ruim onder de verwachtingen”.

In het tweede halfjaar bleven de marges marginaal beneden consensus, maar pakte de winst per aandeel en vrije kasstroom beter uit dan wat analisten gemiddeld hadden verwacht, constateerde Wood.

De analist van Bernstein was voor het laatste kwartaal vooral goed te spreken over de verbeterde volumeprestaties bij persoonlijke verzorging en hij noemde prestaties van huishoudelijke verzorging “imposant”.

Wood beoordeelde de autonome groei van 3,1 procent in het hele jaar “redelijk”, maar was hier positief over de ontwikkeling van de groei van de onderliggende marge, de onderliggende winst per aandeel en de vrije kasstroom.

Al met al was de analist goed te spreken over de kwaliteit van de cijfers in het eerste jaar na de benadering door Kraft-Heinz in februari voor een overname.

Wood was ook positief over de vooruitzichten voor 2018 en de mededeling dat de margegroei “op schema” ligt voor de doelstellingen voor 2020.

Zoals verwacht werd er niet gerept over aandeleninkoop en Wood denkt dat Unilever wacht op nieuwe acquisitiekansen in 2018.

Bernstein houdt op Unilever een Outperform advies met een koersdoel 58,00 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel donderdag 0,5 procent hoger op 46,87  euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.