Nederland - 22 juli 2019 - Technologie

Goede groeiversnelling Philips in tweede kwartaal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft voorbeurs een “redelijke” update over zijn tweede kwartaal gepubliceerd en liet daarbij een goede verbetering van de vergelijkbare omzetgroei zien. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING in reactie op de resultaten van het concern over het tweede kwartaal.

Philips realiseerde in het afgelopen kwartaal een vergelijkbare omzetgroei van 6,1 procent, wat boven de consensusverwachting van 4,5 procent was en “een versnelling markeerde ten opzichte van de 2 procent in het eerste kwartaal van 2019”, zei de analist. Deze meevaller werd volgens Hesselink met name gedreven door de divisie Connected Care met een vergelijkbare omzetgroei van 5,7 procent, terwijl werd gerekend op een groei van slechts 1,5 procent.

De aangepaste EBITA-marge kwam uit op 11,8 procent, een stijging op jaarbasis van 60 basispunten. “Dit was in overeenstemming met de verwachtingen, maar de onderliggende kwaliteit was een beetje zwakker, aangezien de beter dan verwachte winstmarge bij Diagnosis & Treatment en ‘other’ deels teniet werd gedaan door missers bij Connected Care en Personal Health”, zei de analist.

De orderinstroom was volgens Hesselink met een groei van 8 procent gezond, an een wat zwakker eerste kwartaal. De vrije kasstroom was erg sterk.

ING handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 37,00 euro.

Het aandeel Philips noteerde maandag op een licht hoger Damrak  3,9 procent in het groen op 40,47 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.