Nederland - 19 juli 2018 - Europa

Goede en solide resultaten Unilever

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Unilever, die donderdagmorgen zijn gepresenteerd, waren goed en solide. Dat stelde analist Andrew Wood van Bernstein.

De omzetgroei in het tweede kwartaal was licht beneden de verwachting, maar de marges in het gehele halfjaar waren beter dan verwacht, zo stelde de analist. Wood denkt dat de markt negatief zal reageren op de wat tegenvallende omzetgroei.

Volgens Wood was de autonome groei in het tweede kwartaal van 1,9 procent. Dit was lager dan zijn verwachting van 2,3 procent en de consensus van 2,2 procent. Dit had voornamelijk te maken met de truckersstaking in Brazilië. “Maar de autonome groei zou nog lager zijn uitgevallen, als dit inclusief de verkochte divisie Spreads zijn geweest. Dan was dit uitgekomen op 1,6 procent”, zo meent Wood.

Het aandeel Unilever noteerde donderdagochtend 0,4 procent lager op 47,51.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.