Europa - 22 oktober 2019 - Aandelen

Goed schaakspel Propsus bij overnamebod Just Eat

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com zal het overnamebod van Prosus op het Britse Just Eat niet evenaren. Dit verwacht analist Corne van Zeijl van Actiam.

“Takeaway zat al aan zijn limiet”, zei Van Zeijl tegenover ABM Financial News over het bod van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl op de Britse sectorgenoot. Na het samenvoegen zou Takeaway al minder dan de helft van de aandelen in de combinatie krijgen.

En de vraag is volgens Van Zeijl of Takeaway wel moet treuren om het mislopen van “ellende-tent” Just Eat, want dat is het volgens de analist kijkend naar de recente kwartaalcijfers.

Van Zeijl sprak van een “goed schaakspel” door Prosus. De koers van Takeaway werd al enige tijd gedrukt doordat Delivery Hero bezig is 3 miljoen aandelen Takeaway te verkopen. Delivery Hero kreeg deze stukken in handen nadat het de Duitse activiteiten verkocht aan Takeaway.

Deze verkoop blijkt nu een “vooropgezet plan” van Delivery Hero, dat Prosus als aandeelhouder heeft, om de koers te drukken en zo de premie van het bod van Prosus op just Eat te vergroten. Takeaway wilde de overname van Just Eat namelijk in aandelen betalen.

De koers van Just Eat liep dinsdag 23 procent op. Takeaway.com steeg 4,9 procent. Van Zeijl merkte op dat Delivery Hero straks minder belang zal hebben om aandelen Takeaway tegen een lage koers te verkopen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel