Europa - 15 februari 2021 - Aandelen

Genoeg groeikansen Euronext

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Na de overname van Borsa Italiana zijn er voor Euronext nog voldoende groeimogelijkheden. Dit oordelen analisten van Bank of America na een aantal beleggersevenementen met de Europese beursuitbater.

Volgens Bank of America maakt Post Trade, met onder meer clearing en settlement diensten, een groter onderdeel uit van de bedrijfsmix van Euronext, en zal de beursuitbater deze tak willen ‘Europaniseren’, waarbij de focus verder wordt uitgebreid.

Ook Listing is een belangrijke kernactiviteit, waar nog meer mee mogelijk is, volgens Bank of America. Na de overname van Borsa Italiana is Euronext een duidelijk dominant Europees platform en dit creëert kansen voor Listing, menen de analisten.

Kijkend naar de kosten, bevestigt het management van Euronext dat die ook in 2021 hoger uitvallen als gevolg van overnames, maar analisten hebben er vertrouwen in dat Euronext in staat is de kosten onder controle te houden.

De analisten handhaven hun koopadvies met een koersdoel van 133,00 euro en vinden dat de huidige aandelenkoers de verbeterde outlook van Euronext niet reflecteert. Het aandeel noteerde maandagmiddag 0,7 procent lager op 93,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.