VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 7 april 2020 - Beursbrink

Geen akkoord verwacht over eurobonds

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De vergadering van de Eurogroep van dinsdag zal niet leiden tot een akkoord over gezamenlijke schulduitgifte in de eurozone. Dit stelde econoom Philippe Ledent van ING in gesprek met ABM Financial News.

“De politieke geesten zijn nog niet rijp,” meent de econoom.

Volgens Ledent is er op dit moment ook geen sprake van urgentie, omdat de ontwikkelde en ingevoerde maatregelen nu lijken te werken.

Toch zou volgens Ledent een akkoord in eurozone over een gemeenschappelijke obligatie-uitgifte een sterke en welkome politieke boodschap zijn. Het zou ook de kwestie van de schuldhoudbaarheid in verband met de coronaviruscrisis “in de koelkast” zetten, zegt de econoom.

Een vorm van compromis zou een solidariteitsmechanisme van tijdelijke aard kunnen zijn, maar Ledent wijst erop dat ook een dergelijk compromis vandaag niet zal worden bereikt.

De econoom is van mening dat deze discussie in de tweede helft van het jaar zal plaatsvinden, wanneer er een duidelijker beeld is van de manier waarop landen met de crisis zijn omgegaan, maar ook over de economische gevolgen van het coronavirus.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.