Nederland - 4 september 2018 - Banksector

Forse schikking ING niet onverwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het forse schikkingsbedrag voor ING in de witwaszaak komt niet onverwacht. Dat stelt analist Jason Kalamboussis van KBC Securities in reactie op de dinsdagmorgen bekendgemaakte schikking van ING met het OM.

Volgens de analist wierp het schikkingsbedrag, in combinatie met de situatie in Turkije, sinds het begin van het jaar een schaduw over de beurskoers van de bank. ING moet 775 miljoen euro betalen wegens jarenlange,structurele overtreding van de wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme.

KBC werd in augustus minder negatief over ING. “We vonden dat de waardering van het aandeel de aangekondigde schikking en een mogelijke worstcasescenario in Turkije goed reflecteerde. ING kan nu vooruit kijken en een frisse start in 2019 maken”, aldus Kalamboussis.

Hij denkt wel dat ING in het derde kwartaal mogelijk 300 miljoen euro op Turkije gaat afschrijven. De bank heeft in totaal 15 miljard euro aan leningen uitstaan in Turkije. “We zien daarom geen verbetering in de resultaten vóór het eerste kwartaal van 2019”, aldus de analist. KBC blijft in de bankensector de voorkeur geven aan ABN AMRO. Dat staat op een koopadvies.

KBC Securities handhaafde het Houden advies op ING met een koersdoel van 13,00 euro. Het aandeel stond dinsdag 1,2 procent lager 11,53 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.