Nederland - 14 maart 2022 - Aandelen

Fondsbeheerders mijden Chinese aandelen

door SVEN VAN GASSE

Fondsbeheerders staan huiverig om Chinese aandelen te kopen door de nauwe banden van het land met Rusland, de extreme Covid-beperkingen en het gebrek aan duidelijkheid op regelgevend gebied. Hierdoor noteren de Chinese aandelenmarkten aan een recordkorting.

De Nasdaq Golden Dragon Index, de thuisbasis van Alibaba en NetEase, zakte maandag met 9%. In de afgelopen 3 sessies kelderde de index met maar liefst 27%, tot het laagste niveau sinds juli 2013. Chinese aandelen die in Hongkong genoteerd staan, gingen maandag ook in de min en beleefden hun slechtste dag sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008.

Analisten van JPMorgan Chase gaven maandag 28 Chinese aandelen met een notering in de Verenigde Staten een downgrade. De bank verwees naar een verschuiving in het beleid nu beleggers geopolitieke risico’s en een toenemende bezorgdheid over de regelgeving incalculeren.

De meeste beleggers die door Bloomberg ondervraagd werden, aarzelen om in de Chinese markt te duiken. Sommige beleggers waren wel van plan om hun bestaande posities aan te houden. Slechts weinigen zijn echter van plan om hun posities uit te breiden.

Hoge korting

De Nasdaq Golden Dragon wordt zelden aan korting ten opzichte van de S&P 500 verhandeld. Met 14 keer de verwachte winst noteert de index nu echter aan de hoogste korting ten opzichte van de S&P 500 sinds 2008.

Voor Peter Kisler van Trium Capital is het hierdoor, ondanks het slechte sentiment, een goed moment om de blootstelling aan Chinese technologiebedrijven te verhogen. Ook Xiadong Bao van Edmond de Rothschild Asset Management voegt langzaam posities toe. Hij benadrukt echter wel dat de vooruitzichten nog steeds onzeker zijn.

Julien Lafargue, strateeg bij Barclays Private Bank, besluit:

Beleggers zullen een lange periode van rust eisen voordat ze en masse naar de Chinese markt terugkeren.

Bron: Yahoo Finance
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.