Nederland - 9 november 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Focus op outlook bij resultaten ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) De aandacht bij de kwartaalresultaten van ArcelorMittal zal onder andere uitgaan naar de verwachtingen voor het vierde kwartaal, die waarschijnlijk positief zullen zijn. Dit stelden analisten voorafgaand aan de resultaten die het staalbedrijf vrijdag voorbeurs presenteert.

Eerder al bleek uit een door het bedrijf zelf opgestelde consensus dat er op een stabiele winst wordt gerekend. Deze consensus gaat uit van een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 1.869 miljoen dollar. In het derde kwartaal van 2016 was dit 1.897 miljoen dollar en in het tweede kwartaal 2.112 miljoen dollar.

Analisten van Goldman Sachs schreven in hun preview dat ze erop rekenen dat het staalbedrijf zich positief zal uitlaten over het vierde kwartaal. “Alhoewel het derde kwartaal seizoensgebonden zwak is, zijn er weinig tekenen dat de staalmarges zakken, wat volgens ons zou moeten leiden tot meer optimisme voor het vierde kwartaal”.

Goldman Sachs heeft een koopadvies op ArcelorMittal. Het aandeel is zelfs de topfavoriet voor de bank in de Europese staalsector.

Marktvorsers van Deutsche Bank werden recent positiever over het staalconcern en verhoogden hun taxaties voor de jaren tot en met 2019, net als hun koersdoel. “Ondanks de gebruikelijke seizoenseffecten, verwachten we dat ArcelorMittal solide resultaten over het derde kwartaal zal rapporteren, gevolgd door een verdere verbetering op kwartaalbasis in het vierde kwartaal.”

De spreads, het verschil tussen de prijzen en de kosten, blijven volgens Deutsche Bank gunstig voor ArcelorMittal, en daarmee is de onderneming goed gepositioneerd om te profiteren van huidige cyclische meewind. Bovendien verwachten de analisten dat de financieringskosten voor het bedrijf verder zullen dalen en dat is goed nieuws voor de kasstromen. Maar vanwege de hoge grondstofprijzen momenteel en ongunstige valutaschommelingen verwachten de marktvorsers niet dat de nettoschuld veel zal zijn gedaald voordat het vierde kwartaal begon.

Ook Deutsche Bank beveelt beleggers aan het aandeel te kopen.

ArcelorMittal kreeg woensdag te horen dat de Europese Commissie een diepgaand onderzoek is begonnen naar aanleiding van de voorgenomen overname van de Italiaanse staalfabriek Ilva door ArcelorMittal. Brussel is bezorgd dat de prijzen omhoog zullen gaan na de acquisitie, vooral in Zuid-Europa. ArcelorMittal liet direct weten te blijven samenwerken met de Commissie en te hopen op een spoedige goedkeuring van de deal.

Het staalconcern maakt vrijdag voorbeurs de bedrijfsresultaten bekend. Op een rood Damrak noteerde het aandeel ArcelorMittal 2,6 procent lager op 24,51 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.