Europa - 20 april 2020 - Beursbrink

Flow Traders verdient veelvoud

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders zal dinsdag naar verwachting een veelvoud aan winst rapporteren over het eerste kwartaal, waarin de grote marktvolatiliteit de handelsvolumes en de winstgevendheid voor de flitshandelaar opstuwde. Dat blijkt uit een analistenconsensus die werd ingezien door ABM Financial News.

De analisten komen gemiddeld op 400 miljoen euro aan netto handelsinkomsten, ruim zes keer de 63 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar en bijna negen keer die van het laatste kwartaal van 2019.

Overigens lopen de berekeningen ver uiteen: de hoogste zit op 518 miljoen en de laagste op 196 miljoen euro.

De groei komt deels door een verwachte verdubbeling op jaarbasis van het verhandelde volume van 259 miljoen tot 518 miljoen euro, maar de grootste klapper is de marge voor de ‘market maker’ in trackers en andere ETF.

De of marge ‘revenue capture’ stijgt namelijk sterk bij meer marktonrust met grote koersdalingen. Nadat de ‘angstmeter’ VIX in maart door de schrik over het coronavirus piekte op een zeldzaam hoog niveau van meer dan 80 punten, voorspellen analisten gemiddeld een marge van 7,7 basispunten, tegen 2,4 basispunten een jaar eerder en 1,8 basispunten in het voorgaande kwartaal.

Waar de marge precies zal uitkomen blijft enigszins koffiedik kijken. “Het is spannender dan ooit”, stelde een analist.

De gemiddelde verwachting levert onder de streep een nettowinst op van 204 miljoen euro, dus ruim tien keer de 19 miljoen een jaar eerder. De 7,2 miljoen euro in het vierde kwartaal verbleekt daarmee zelfs totaal.

Per aandeel zou dat de winst op 4,40 euro brengen, tegen 0,41 euro een jaar eerder.

De beleggingscasus voor het aandeel blijft volgens ING onveranderd door dit topkwartaal of “wordt er wellicht sterker door”, stelde analist Albert Ploegh van ING. Hij brengt in herinnering dat in 2017 en 2018 de grote aandacht voor de winstschommelingen op de korte termijn zorgde voor flinke schommelingen in de aandelenkoers rond de kwartaal- en halfjaarcijfers, wat sommige beleggers meer kunnen waarderen dan anderen.

Het aandeel Flow Traders is vanwege de lucratieve marktonrust van de coronacrisis in aanloop naar de kwartaalcijfers al sterk opgelopen en stond een dag voor de cijferpublicaties op 31,30 euro, nadat in februari nog een dieptepunt onder de 20 euro werd neergezet.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments