Nederland - 8 juli 2019 - Beursblik

Flinke stijging orderboek Sif dankzij Amerikaans contract

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De opdracht van Sif in het Amerikaanse Massachusetts zorgt voor een flinke stijging van het orderboek in 2020. Dit concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING maandag.

Sif heeft een opdracht gekregen om 84 monopiles te leveren voor het 800 MW Vineyard-project in Massachusetts. Het gaat om een opdracht van 103 kiloton.

Hollestelle sprak met het bedrijf, dat aangaf tevreden te zijn over de prijsvoorwaarden, terwijl de prijzen vorig jaar, en in mindere mate in het eerste kwartaal van dit jaar, nog een punt van zorg waren. “Projecten worden momenteel uitgevoerd tegen een betere prijs”, aldus de analist.

Sif liet Hollestelle eveneens weten dat de tenderactiviteiten sterk blijven en dat er mogelijk op korte termijn een nieuwe contract kan worden binnengehaald. “Denk aan Frankrijk, Nederland, maar ook aan extra projecten in de VS”, aldus de analist.

Hollestelle vroeg ook naar eventuele problemen gerelateerd aan het importeren van staal in het licht van de huidige handelsoorlog tussen China en de VS. Sif zou ING hebben laten weten hier geen problemen te voorzien en dat de staat Massachusetss de juiste vergunningen en andere procedures regelt.

“Al met al goed nieuws voor Sif”, aldus ING. “Sif heeft niet alleen gezorgd voor een betere outlook voor 2020, maar ook voor het eerste grote offshore windproject buiten Europa, hetgeen altijd werd gezien als een kans voor de lange termijn.”

ING handhaaft het Houden advies op Sif met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel Sif koerste vanochtend 13,4 procent hoger op 11,52 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.