Europa - 11 februari 2020 - Aandelen

Flinke omzetgroei voor Fagron in verschiet

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in 2019 de verkopen en de resultaten zien stijgen. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Bij de update over het derde kwartaal zei CEO Rafael Padilla dat de gerealiseerde omzetgroei in het derde kwartaal “het succes van onze strategie laat zien”. Verder merkte de topman op “bijzonder tevreden” te zijn dat alle regio’s hebben bijgedragen aan deze omzetontwikkeling.

Voor heel 2019 mikt de consensus op een omzet van 538,0 miljoen euro waarop een aangepaste EBITDA werd gerealiseerd van 116,1 miljoen euro. Dat betekent een marge van 21,6 procent en een nettowinst van 43,7 miljoen euro.

De schuld wordt door de analisten per eind 2019 ingeschat op 284 miljoen euro, wat een schuldratio betekent van 2,45.

In 2018 lag de omzet op 472 miljoen euro en verdiende Fagron netto net geen 43 miljoen euro.

Degroof Petercam heeft er vertrouwen in dat Fagron aanstaande donderdag een dubbelcijferig groei van zowel de omzet als EBITDA zal laten zien.

Analisten van Kepler Cheuvreux vinden Fagron “een aantrekkelijk defensief groeiverhaal in een niche”, dat nog onvoldoende is ingeprijsd door de markt. Reden dat Kepler ook een koopadvies hanteert.

Recent was er een melding dat AmerisourceBergen zijn steriele faciliteit PharMEDium heeft stilgelegd.

Degroof Petercam verwacht dat de steriele faciliteit van Fagron in het Amerikaanse Wichita de beoogde omzetdoelstelling van 100 miljoen dollar in 2020 zal halen, maar ING waarschuwde dat het sluiten van de concurrerende faciliteit niet per se louter positief is.

Fagron opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.