Nederland - 1 juni 2018 - Banksector

Financials bovenaan op groen Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag hoger gesloten. De AEX steeg 1,2 tot 559.18 punten, de AMX won 1,5 procent en de AScX steeg 0,6 procent. Op weekbasis leverde de AEX evenwel 0,6 procent in.

Er was vrijdag opluchting onder beleggers nadat donderdagavond bleek dat de Italianen er toch in zijn geslaagd om een regering te vormen. Dit betekent dat er een coalitie komt tussen de anti-establishment partijen Vijfsterrenbeweging en Lega. De 53-jarige advocaat Giuseppe Conte zal premier worden. Daarmee is het de Italianen na “slechts 88 dagen” gelukt om een regering te vormen, concludeerden analisten van Rabobank.

Vrijdagmiddag werd bekend dat de Spaanse premier Mariano Rajoy de laan is uitgestuurd. Een corruptieschandaal deed hem de das om. Rajoy wordt opgevolgd door de socialist Pedro Sánchez.
“We verwachten dat de economische impact op de korte termijn beperkt zal zijn”, reageerde ING.

Het maandelijkse banenrapport uit Amerika liet zien dat er in mei 223.000 banen zijn bij gekomen. Dat was flink meer dan de verwachting van 190.000. Het gemiddelde uurloon steeg met 0,08 dollar. Op jaarbasis bedroeg de loongroei 2,7 procent.

Econoom Thomas Simmons van Jefferies sprak van een sterk rapport. “De cijfers zijn fenomenaal.”

De euro noteerde tegenover de dollar op 1,1671. Rond het slot van Wall Street op donderdag noteerde de wisselkoers op 1,1690. Olie werd goedkoper

Stijgers en dalers

In de AEX presteerden de financials sterk en herstelden daarmee deels van eerder verliezen deze week. ING Groep won 3,1 procent, ABN AMRO 2,3 procent en Aegon 2,2 procent. NN Groep was ook een sterke stijger met 2,5 procent.

Wolters Kluwer verloor daarentegen 1,6 procent. Kepler Cheuvreux haalde het aandeel van de kooplijst en verhoogde het koersdoel met 2 euro naar 49,50 euro. Momenteel is het aandeel volgens Kepler correct gewaardeerd en beleggers zouden een beter instapmoment moeten afwachten.

Kepler Cheuvreux verlaagde het koersdoel voor Altice van 7,50 naar 2,50 euro en het advies blijft Reduceren. De analisten noemden de resultaten van Altice in het eerste kwartaal van dit jaar sterk, maar denken niet dat deze duurzaam zijn en willen dan ook niet spreken van een turnaround. Hoewel de EBITA in 2019 vermoedelijk stabiliseert, zal het tot 2021 wachten zijn voor een positieve vrije kasstroom. Het aandeel steeg 1,7 procent.

Boskalis sloot 4,9 procent hoger en eindigde daarmee bovenaan in de AMX. Arcadis won 4,2 procent en Aperam 2,8 procent.

Flow Traders was onderaan te vinden met een koersverlies van 1,4 procent.

ABN AMRO haalde Wereldhave van de kooplijst en verlaagde het koersdoel met 4 euro naar 35,00 euro. Frankrijk en Nederland blijven lastig, aldus de analisten, terwijl zij over België en Finland een stuk positiever zijn. Wereldhave steeg 0,2 procent.

Van de kleinere aandelen steeg Van Lanschot Kempen 3,2 procent. Pharming kon echter niet in het groen komen en verloor 1,9 procent.

De omzet van Holland Colours steeg in het afgelopen boekjaar, dat liep tot eind maart, van 77,5 miljoen naar 83,5 miljoen euro. Hierdoor kwam het operationele resultaat een miljoen euro hoger uit op 8,2 miljoen euro. Holland Colours steeg 3,3 procent.

Lavide Holding sloot 17,7 procent hoger.

Tussenstanden Wall Street

Amerikaanse aandelenbeurzen stonden rond het slot in Europa hoger. De S&P won 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments