VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 14 augustus 2020 - crypto

Federal Reserve onderzoekt gebruik digitale munt

door SVEN VAN GASSE

De Federal reserve heeft aangekondigd dat ze het gebruik van een digitale munt van de centrale bank een het onderzoeken zijn. De munt die onderzocht wordt zou een equivalent van contant geld zijn.

Volgens Lael Brainard, lid van the Board of Governors van de Federal Reserve, is het doel van het programma om het begrip van de Federal Reserve inzake digitale valuta te verbeteren. Momenteel is de centrale bank nog niet in staat om digitale dollars uit te geven.

Een apart beleidsproces met daarin complexe juridische vragen zal nodig zijn als de Federal Reserve ooit een digitale munt zou willen lanceren en gebruiken.

We nemen de tijd en moeite om de belangrijke implicaties van digitale valuta over de hele wereld te begrijpen.

Positie van dollar

Gezien de belangrijke rol van de dollar als wereldwijde reservevaluta, is het essentieel dat de Federal Reserve een belangrijke rol begint te spelen in het onderzoek en de beleidsontwikkeling van digitale valuta.

Er is nog steeds een sterke vraag naar Amerikaanse valuta en de Federal Reserve zal zich volgens Brainard blijven inzetten om ervoor te zorgen dat het publiek toegang heeft tot een scala aan betalingsopties.

Noodzakelijke omschakeling

Volgens onderzoekers van “The Brookings Institution” is het idee van een digitale munt van een centrale bank in de afgelopen jaren geëvolueerd van een speculatief concept naar een schijnbare noodzakelijkheid.

In het kielzog van de Covid-19 pandemie hebben prominente economen opgemerkt dat een digitale munt het voor de overheid gemakkelijker zou hebben gemaakt om bijvoorbeeld stimuleringscheques naar werknemers te sturen.

Hiernaast merkte Brainard op dat China snel vooruitgang boekt met haar versie van een digitale munt van de centrale bank. De Verenigde Staten kunnen dus zeker niet achterblijven.

Bron: MarketWatch

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.