Europa - 14 mei 2020 - Beursbrink

Euronext presteert beter dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zeer sterk gepresteerd en de verwachtingen werden geklopt. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van de beursuitbater.

De omzet en EBITDA vielen in het afgelopen kwartaal respectievelijk 6 en 11 procent hoger uit dan waar de consensus rekening mee hield, aldus ING. De totale omzet trok met 55,2 procent aan op jaarbasis en op een vergelijkbare basis en tegen constante wisselkoerseffecten was de stijging 29,5 procent.

Op vergelijkbare basis stegen de kosten “slechts” met 4 procent, hetgeen resulteerde in een stijging van de EBITDA met 47,7 procent een een autonome margeverbetering van 8,2 procentpunten op jaarbasis.

Over de bredere linie presteerde Euronext volgens ING beter.

ING handhaafde het koopadvies op Euronext met een koersdoel van 89,00 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 4,2 procent tot 85,30 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments