Nederland - 30 mei 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Ethereum naar $51.000 in 2030

Investeringsmanager VanEck heeft voorspeld dat Ethereum (ETH), een bekende cryptocurrency, in 2030 een waarde van $51.000 zou kunnen bereiken. Vanaf de huidige koers is dat winst van 2.584 procent.

In het meest optimistische geval zou Ethereum een waarde van $51.000 kunnen bereiken, terwijl het in het basisgeval zou kunnen stijgen tot $11.848,62. Ethereum zou in dit basis scenario een marktaandeel van 70% van alle smart contract platforms hebben.

Vanaf de huidige koers betekent dat in beide scenario’s dat er nog een lange weg te gaan is:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

728x90

Ethereum: Dominante wereldwijde afwikkeling en waarde-opslag

Volgens VanEck, die een nieuw onderzoeksrapport heeft uitgebracht, zal Ethereum flink profiteren als het dominante globale afhandelingsnetwerk. Het netwerk kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor bedrijven die hun activiteiten willen verplaatsen naar openbare blockchains. In het rapport staat:

“We gaan ervan uit dat Ethereum het grootste marktaandeel zal hebben en daarmee een belangrijke positie zal innemen in een portefeuille van vergelijkbare smart contract-platforms.”

De analisten van VanEck deelden de volgende tabel, waarop ze hun verwachtingen in verschillende scenario’s verder uiteenzetten.

Hoewel deze voorspellingen optimistisch zijn, zijn er dus ook risico’s verbonden aan de prestaties van Ethereum. Men stelt immers ook een bearish scenario waarin de koers ‘slechts’ 343 dollar zou bedragen tegen 2030.

— Lees ook: Koersdoel cryptomarkt 2023

Bron: The Daily Hodl
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.