Nederland - 28 juni 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Ether ETFs: $5 miljard netto instroom in eerste 5 maanden

Galaxy Research voorspelt dat spot exchange-traded funds (ETF’s) voor Ether (ETH) in de eerste vijf maanden na goedkeuring in totaal $5 miljard aan netto-instroom kunnen zien. Deze ETF’s worden verwacht veel interesse te genereren bij investeerders, vooral bij onafhankelijke beleggingsadviseurs en effectenmakelaars.

Analist Charles Yu van Galaxy schrijft dat de instroom in ETH ETF’s naar verwachting 20-50% zal bedragen van die in BTC ETF’s, met een doelstelling van 30%. Dit komt neer op $1 miljard per maand.

—Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk

SEC opent deuren voor Ether ETF’s

De goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC) van ETF-aanvragen vorige maand opent de weg voor deze nieuwe producten, vergelijkbaar met de lancering van spot bitcoin ETF’s in januari.

Ether zal volgens Galaxy gevoeliger zijn voor ETF-instroom dan bitcoin. Dit vanwege de grotere hoeveelheid ETH die vastzit in staking, bridges en smart contracts en het lagere bedrag dat op centrale beurzen wordt aangehouden.

Galaxy waarschuwt echter dat de vraag naar spot ether ETF’s mogelijk wordt beperkt door het ontbreken van stakingsbeloningen.

Ook kunnen uitstroom uit bestaande fondsen zoals de Grayscale Ethereum Trust een druk leggen op de instroom in ether ETF’s.  Dit effect zal echter naar verwachting kleiner zijn dan bij bitcoin.

Volgens Reuters zou de SEC al op 4 juli spot ether ETF’s kunnen goedkeuren, wat verdere beweging in de markt zou kunnen veroorzaken.

—Lees ook:  De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Bron: CoinDesk
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.