Nederland - 22 oktober 2021 - Groene energie

“ESG zal financiële bubbels creëren”

door SVEN VAN GASSE

ESG of duurzaam beleggen wordt steeds populairder. Toch is er volgens Tim Adams, CEO van the Institute of International Finance, ook een keerzijde aan deze medaille. Het zal volgens Adams zorgen voor financiële zeepbellen wanneer beleggers zich haasten om te investeren in deze markt.,

In tijden van grote technologische of economische transformatie zullen er zeepbellen ontstaan, zoals we nu zien in de cryptomarkten. Ook in de jaren negentig toen internetbedrijven de hoogte ingingen, zagen we dit. Volgens Adams zal dit in de ESG-sector niet anders zijn.

Adams voegde hieraan toe dat een adequaat beleid en een veerkrachtig financieel systeem, wanneer de zeepbel uit elkaar spat, investeringen in veelbelovende bedrijven in deze sector mogelijk zou maken.

Groeiende markt

De wereldwijde markt voor groene technologie en duurzaamheid werd vorig jaar geschat op $9,57 miljard. Tegen 2028 zal deze markt volgens een rapport van Fortune Business Insights, naar verwachting meer dan $41 miljard waard zijn.

Fiona Frick, CEO van vermogensbeheerder Unigestion, vertelde beleggers dat zij die willen profiteren van de groene revolutie niet moeten kijken naar de grootste namen in de sector van vandaag maar eerder naar kleine onbekende bedrijven.

Frick verklaarde dat het er niet om gaat om te investeren in de 10 of 20 bedrijven die vandaag de dag de leiders zijn op het gebied van hernieuwbare energie. Het is belangrijk om de reikwijdte van de beleggingen uit te breiden naar bedrijven die vandaag nog goedkoop gewaardeerd zijn omdat de markt zich nog niet heeft gerealiseerd dat ze in de komende jaren explosief kunnen groeien.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.