Nederland - 17 januari 2018 - Technologie
door REDACTIE BEURSBRINK

Erg sterke cijfers ASML

(ABM FN-Dow Jones) ASML kwam met een erg sterke update over het vierde kwartaal en er zit vermoedelijk een opwaartse bijstelling van de consensus in het vat. Dit zei analist Marc Hesselink van ABN AMRO woensdag.

Met een omzet die 18 procent hoger lag dan verwacht en de winst per aandeel die zelfs 36 procent hoger uitviel dan voorzien, sprak Hesselink van “een erg sterk kwartaal”.

De outlook voor het lopende eerste kwartaal was “licht zwakker dan voorzien”, aldus de analist, maar dit was het gevolg van 0,4 miljard euro aan omzet die naar voren is getrokken. Dit verklaarde ook direct de meevaller in het vierde kwartaal, lichtte Hesselink toe. Het vierde en het eerste kwartaal tezamen beoordeelde de marktvorser als “erg gezond” met een 5 procent hogere omzet dan voorzien en een winst die zelfs 11 procent hoger uitviel.

Ook de orderinstroom van beoordeelde ABN AMRO als “erg sterk” met 10 boekingen voor EUV.

“De markt blijft erg gezond, voor zowel logic als memory”, zoals ook CEO Peter Wennink aangaf. ABN AMRO voorziet een lage dubbelcijferige opwaartse bijstelling van de consensus voor de winst per aandeel in 2018.

ABN AMRO heeft een koopadvies op ASML met een koersdoel van 170,00 euro. Het aandeel koerste woensdag 3,6 procent hoger naar 159,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.