Nederland - 8 maart 2021 - Aandelen

Elon Musk werd vorige week $27 miljard armer

door SVEN VAN GASSE

De Amerikaanse technologieaandelen worden de laatste weken hard geraakt. Het vermogen van Elon Musk daalde vorige week met maar liefst $27 miljard, doordat Tesla op de aandelenmarkt een stevige daling te verwerken kreeg.

Tesla daalde vorige week met 11,5%. Het vermogen van Musk, die bijna 18% van de Tesla aandelen in bezit heeft, kreeg hierdoor een flinke opdoffer. Volgens Bloomberg’s Billoinaires Index, daalde het vermogen van Musk met $27 miljard. Deze daling is ongeveer gelijk aan het volledige fortuin van James Dyson, de 52e rijkste persoon ter wereld.

Musk en Amazon CEO Jeff Bezos hebben sinds januari van plaats gewisseld op de lijst van rijkste mensen ter wereld. Nu staat Musk echter terug op een verre tweede plaats met een vermogen van $157 miljard. Het vermogen van Bezos bedraagt $177 miljard.

Geen man overboord

Hoewel Musk de laatste weken al een stuk “armer” geworden is, is er nog steeds geen man overboord. Zelfs als de aandelen van Tesla blijven dalen, kan Musk nog steeds een stuk rijker worden in de komende jaren.

Musk ontving in 2020 vier rechten om elk 8,4 miljoen Tesla-aandelen te kopen. Elk van deze rechten waren $4,5 miljard waard tegen de slotkoers van vrijdag, rekening houdend met de uitoefenprijs van $70 die Musk moet betalen.

Dit jaar zal Musk naar verwachting drie extra optierechten ontvangen die elk even groot en lucratief zijn als diegene die hij in 2020 ontving.

Hiernaast is Musk ook de grootste aandeelhouder van ruimtevaartbedrijf SpaceX. Het bedrijf heeft in februari een nieuwe financieringsronde afgerond. Hoewel er geen details zijn bekendgemaakt, verklaren verschillende rapporten dat de $850 miljoen, die het bedrijf ophaalde, SpaceX een waardering van zo’n $74 miljard geeft.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.