VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 17 april 2020 - Beursbrink

Eerste kwartaal IMCD lijkt in orde

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van IMCD in het eerste kwartaal van 2020, die vervroegd worden gepubliceerd, zullen maar weinig beïnvloed zijn door de coronacrisis. Dit verwachten analisten van ING, nadat de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten eerder deze maand al liet weten vooralsnog weinig tegenwind te ondervinden van de corona-uitbraak.

Wel schat ING in dat maart van dit jaar in verscheidene landen zwakker was, ofschoon niet materieel.

Niettemin ziet de bank veel onzekerheden die het verder niet nader omschrijft. Mocht het eerste kwartaal teleurstellen dan zou dat de waardering kunnen beïnvloeden.

Berenberg denkt dat de crisis echter ook positief kan uitpakken voor IMCD.

IMCD zou wel eens nieuwe exclusieve distributieovereenkomsten kunnen sluiten door de crisis, in plaats van klandizie verliezen, vermoeden de analisten van Berenberg.

De volumes voor de sector zullen lager worden door de crisis, met druk op het industriële segment in de rest van het jaar. Maar bijna de helft van IMCD bedient de farmaceutische industrie, de voedingsindustrie, persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen. Deze segmenten zullen redelijk overeind blijven en de laatste twee zullen mogelijk zelfs groeien.

Betalingsuitstel van kleine klanten is waarschijnlijk en daarom zal IMCD vermoedelijk fors meer werkkapitaal moeten aanhouden.

De analisten van Berenberg verwachten echter dat IMCD niet snel in de problemen zal komen met zijn afspraken met de bank, zelfs niet als de winst en het werkkapitaal zich tamelijk dramatisch ontwikkelen, maar de situatie kan nog slechter uitpakken dan Berenberg verwacht.

In het laatste geval zou het intrekken van het dividend soelaas bieden. Dat is nooit leuk, aldus Berenberg, maar slechts weinig beleggers zullen in IMCD zitten voor het dividend, denkt de bank.

Maandag voorbeurs opent de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten de boeken.

ING hanteert een Houden advies met een koersdoel van 67,80 euro. Berenberg heeft een koopadvies met een koersdoel van 75,00 euro.

De koers van het aandeel IMCD noteerde vrijdag op een groen Damrak 2,5 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.