Nederland - 29 september 2023 - crypto
door AMY YASSIM

Eerste ETF die investeert in zowel Bitcoin als Ether

Valkyrie, een crypto-asset manager, heeft hun bitcoin futures exchange-traded fund omgezet in een uniek fonds dat zowel bitcoin als ether futures omvat. Dit maakt Valkyrie het allereerste Exchange-Traded Fund (ETF) dat investeert in deze twee toonaangevende cryptocurrencies.

— Lees ook: Makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Ethereum, dat gelijktijdig aan het nieuws van Valkyrie bijna $100 stijgt:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Valkyrie’s leidende rol in crypto-ETF’s

Deze opmerkelijke zet komt op het moment dat andere vermogensbeheerders, waaronder VanEck, zich klaarmaken om hun eigen ether futures ETFs op de markt te brengen. Het is duidelijk dat de crypto-ETF-markt in beweging is, en Valkyrie heeft de eerste stap gezet.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de omzetting van Valkyrie goedgekeurd, wat de weg opent voor meer van dergelijke financiële producten op de markt.

Eerste stap maken is van groot belang

Een ‘first-mover’ voordeel hebben is van vitaal belang in de ETF-industrie. Deze stap plaatst Valkyrie in een unieke positie, omdat ze nu een voorsprong hebben in zowel de bitcoin- als ether-ETF-ruimte.

Het ProShares Bitcoin Strategy ETF was het eerste futures-gebaseerde bitcoin ETF dat in oktober 2021 werd gelanceerd. Het heeft al ongeveer $867 miljoen aan beheerde activa verzameld.

Ter vergelijking heeft Valkyrie’s bitcoin futures ETF, die slechts enkele dagen later werd gelanceerd, momenteel iets meer dan $24 miljoen aan activa, volgens gegevens van Morningstar Direct. Zie hier het belang van de eerste zijn in deze markt.

— Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk

Bron: The Wall Street Journal 
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.