Nederland - 18 augustus 2021 - Aandelen

Een beurscorrectie loert om de hoek

door SVEN VAN GASSE

De S&P 500, de Dow en de Nasdaq noteren allemaal zeer dichtbij recordhoogtes. Alle drie de indexen zijn dit jaar tussen de 14% en de 18% gestegen. Het feestje zou in de komende maanden echter wel eens kunnen eindigen.

September, historisch gezien de slechtste maand voor aandelen, komt eraan. Hierna komt oktober, dat berucht is om de grote marktcrashes van 1929, 1987, 2008 en meest recentelijk 2018. Hiernaast zijn er nog tal van zaken waarover beleggers zich zorgen maken.

De stijging van het aantal Covid-19 varianten als gevolg van de deltavariant, de bezorgdheid over de stijgende inflatie en de chaos in Afghanistan zijn allemaal factoren die de rally kunnen doen ontsporen.

Dit heeft geleid tot een toenemende bezorgdheid dat aandelen binnenkort een zogenaamde correctie kunnen ondergaan, wat gedefinieerd wordt als een terugval met 10% ten opzichte van recente hoogtepunten.

Goedkope value stocks

Hoewel de kans op een correctie er zeker is, verwachten slechts weinigen een nieuwe grote crash zoals vorig jaar het geval was. De delta variant zal de economieën wereldwijd niet meer tot stilstand brengen omdat steeds meer mensen gevaccineerd raken en bedrijven niet meer snel de deuren volledig zullen sluiten.

Volgens Steve Goddard, oprichter en CIO van The London Company, moeten beleggers voorbij momentum-aandelen en groeisectoren kijken. Goddard verklaarde dat er een ongelooflijk grote korting is voor kwaliteitsvolle value stocks.

Dit betekent dat er kansen kunnen zijn voor beleggers om hun kapitaal te verschuiven naar sectoren die het minder goed gedaan hebben dan technologie. Deze sector leidt de markt al jaren dankzij de sterke groei van de zogenaamde FAANG-aandelen, evenals Microsoft en Tesla die de S&P 500 domineren.

Goddard stelt:

Er is een heel grote kloof tussen de dure techaandelen en de goedkoper gewaardeerde value stocks.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.