Nederland - 9 september 2020 - Aandelen

Druckenmiller: “Beurs verkeert in absolute waanzin“

door SVEN VAN GASSE

Sinds hun dieptepunten in maart hebben de meest belangrijke indexen waaronder de Nasdaq en de S&P 500, nieuwe hoogtepunten bereikt. Volgens Stanley Druckenmiller verkeert de beurs echter in een absolute waanzin die gevoed wordt door de Federal Reserve en door speculatieve beleggers.

Druckenmiller vindt het zeer eigenaardig dat bedrijven die stock splits aankondigen tot wel 50% stijgen, zoals Tesla onlangs heeft laten zien. Deze stock splits voegen geen waarde toe aan de bedrijven maar toch gaan de aandelen scherp omhoog.

De economische vooruitzichten zijn er ook allesbehalve op vooruit gegaan. Er heerst nog steeds veel onzekerheid over de economische toekomst maar toch hebben de belangrijke indexen nieuwe hoogtepunten bereikt. Volgens Druckenmiller zal dit vroeg of laat slecht aflopen.

Iedereen houdt van een goed feestje, maar na het feestje is er de onvermijdelijke kater.

Federal Reserve

De uitzonderlijke rally is voor een groot deel te danken aan de maatregelen die de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, sinds het begin van de pandemie heeft genomen.

Druckenmiller verklaarde dat, terwijl de centrale bank in maart geweldig werk verrichtte door de tarieven te verlagen en ongekende stimuleringsprogramma’s te lanceren, het vervolg buitensporig is geweest.

Voor het eerst in lange tijd maakt de hedgefund manager zich ook zorgen over een hogere inflatie.

Stanley Druckenmiller besluit:

Ik heb geen idee waar de markt op korte termijn naartoe gaat, ze kan 10% stijgen maar evengoed 10% dalen. Ik benadruk wel dat de komende 3 tot 5 jaar zeer uitdagend zullen zijn.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.