Europa - 10 december 2020 - Aandelen

Dividendgroei bij Aegon op korte termijn beperkt

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De verwachte verdubbeling van Aegons dividend zal niet lineair zijn, maar vooral tegen het einde van de driejaarsperiode plaatsvinden. Die verwachting sprak ING donderdag uit in een analistenrapport.

Analist Albert Ploegh rekent voor 2020 op een dividend van 0,12 euro terwijl Aegon donderdag aankondigde te streven naar 0,25 euro in 2023.

Op de korte termijn voorziet Aegon echter een “beperkte” groei van de uitkering van kapitaal, omdat het afbouwen van schuld en een ruime kaspositie prioriteit krijgt. De vrije kasstroom komt vooral aan het einde van de periode op gang, concludeerde analist Ploegh daaruit.

De analist merkt op dat Aegon geen opbrengsten uit verdere desinvesteringen in zijn plan heeft opgenomen. De Oost-Europese tak is al verkocht en de opbrengst daarvan zou grotendeels voldoende moeten zijn voor de beoogde schuldreductie, denkt hij.

De beperkte ruimte voor dividendgroei op korte termijn, en het lager dan gemiddelde dividendrendement vergeleken met sectorgenoten, betekent volgens ING dat Aegon meer moet leveren dan het bedrijf nu belooft, om beleggers tevreden te houden.

In 2021 zal er relatief weinig cash vanuit de Amerikaanse tak naar de holding gaan, omdat Aegon rekent op lagere kredietwaardigheid en afwaardering van zijn obligatieportefeuilles.

De onderliggende winst van 1,716 miljard euro in 2019 moet in de komende jaren ongeveer gelijk blijven en uitkomen op 1,7 miljard tot 1,8 miljard euro in 2023. Dat is hoger dan de 1,6 miljard euro die ING had voorspeld voor 2022.

ING heeft een Houden advies en koersdoel van 2,40 euro. Het aandeel Aegon stond donderdag ruim 1 procent lager op 3,12 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.